Ik was op zoek naar een leuk plekje om met de kinderen fruit te plukken. Dit vinden ze altijd een feest om te doen maar hier in de buurt  van Rotterdam kon ik niets vinden (of alleen in het weekend open). 

Op een site zag ik ineens tussen een paar regels de naam Plukkerij de framblij opduiken. Dus na even googlen en reserveren zonder verwachting die kant op.

We kwamen binnen en merkte al hoe goed alles is geregeld qua corona regels. Eerst handen wassen en ontsmetten daarna mag je pas verder komen. We betalen de entreeprijs en krijgen uitleg over hoe het werkt. Ook kopen we direct muntjes voor wat drinken/lekkers/ponyrijden.

De plukkerij bestaat uit 2 grote kassen met groente en fruit.
In kas 1 is de kassa, grote zandbak, racebaan voor kinderen waar ze met fietsjes een parcours kunnen fietsen door strobalen en diverse groente en fruit.


in kas 2 vind je groente/fruit en een winkeltje ( hier kun je ook koffie en wat lekkers kopen)

Buiten is een speeltuin met allerlei picknicktafels. Ook kun je hier de ponyritjes maken ( Zoë vond het te druk dus wilde toch maar niet)

De kinderen plukte vol overgave hun fruit en keken ook echt of het rijp was. Super leuk om ze zo bezig te zien en ook nieuw fruit te leren kennen. Als je klaar bent met plukken rekenen je af per 100 gram. Daarna lekker de speeltuin in met wat drinken en een plak cake.

De kinderen (en mama & oma) vonden het erg leuk en komen zeker nog een keer terug!

Tip: reserveer op tijd zodat je vroeg kunt komen plukken. Je hebt 2 uur de tijd. Wij waren er later ivm file en hadden daardoor niet lang genoeg om alles te kunnen doen.

praktische informatie: 
Plukkerij Framblij
Zwartendijk 11
2681 LM Monster
06-12031522 
info@plukkerijframblij.nl
www.plukkerijframblij.nl

Openingstijden:
woensdag 14.00 -16.00
zaterdag 10.00-12.00
zondag 10.00 -12.00

Entree 2,50 per persoon
Fruit Prijs: 100 gram € 1,= verschillend fruit in een doos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *