De camping
Deze FarmCamps boerderij ligt een paar kilometer buiten Goirle aan een rustige, doorgaande weg en is omgeven door weilanden, maisvelden en boerderijen. Op loopafstand ligt een mooi groot bos.
Camping De Breehees wordt gerund door Carolien en Huub en hun twee dochters. Naast de camping runnen zijn een paardenpension. Ze hebben 18 eigen pony’s en 5 pensionpaarden. Naast paarden hebben ze kippen, schapen, ezels, varkens en alpaca’s.  De camping is klein en daardoor erg overzichtelijk. Beide kinderen konden hierdoor zelf de hele camping over om te spelen. De kinderen vermaakte zich uren op de skelters of in de grote speeltuin. Omdat het niet heel groot is zochten de kinderen elkaar al snel op om samen te spelen. 

Restaurant en terras
Aan het terras ligt een een leuke, overzichtelijke speeltuin waar de kinderen zich kunnen vermaken terwijl je zelf op het terras zit.

 Het restaurant en terras zijn tijdens de schoolvakanties 7 dagen per week  geopend van 10.00 tot 20.00. buiten de schoolvakanties zijn ze open op woensdag (beperkte kaart), vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00.tijdens het verblijf kun je tot 20.00 uur eten afhalen of aan de tent laten bezorgen.
Ook is het mogelijk om verse broodjes te bestellen voor de volgende dag.

Tip! Als je jarig bent tijdens je verblijf op de Breehees kun je een taart laten maken door de moeder van de eigenaar. Doe dit wel van tevoren zodat je zeker bent van een taart. Wij waren helaas te laat

Glamping tenten

Bij Breehees kun je kiezen uit 3 verschillende luxe tenten. De tent is in de basis hetzelfde. Het verschil zit vooral in het sanitair. 

De Safaritenten (50m2) zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen toilet. Douchen doe je in het verwarmde sanitairgebouw. Daarnaast heeft deze tent een keuken met gasfornuis, koelkast met vriesvak, Lavazza Espressomachine en een hele grote Jumbo-Spellenkist voor de kinderen. Er zit een tweepersoonsbed in en een stapelbed en natuurlijk een zitbank en grote eettafel. Daarnaast zijn er diverse stopcontacten in de tent.

De 4 luxe Ranch Tenten zijn dezelfde als de safaritenten alleen naast de tent staat een paardentrailer die is omgebouwd tot luxe badkamer met ligbad en douche.

De 8 luxe Lodgetenten is voor mensen die graag alles bijdehand hebben. Ook deze tent is hetzelfde als de safaritent. het verschil met deze tent is dat er een badkamer in de tent zit. (regen/handdouche, toilet en wastafel). Daarnaast heeft deze tent een bedstede met speelzolder voor de kinderen.

Naast de tenten verhuren ze ook 5 luxe familieappartementen voor 8,10 of 12 personen.
Ook is er een veld waar je met eigen kampeermiddel kan staan.

Wij boekte de safaritent. Omdat het zo stil was op de camping werden wij omgeboekt naar  een lodgetent De droom van de kinderen was de tent met speelzolder dus dit was een leuk begin van de vakantie. De tent was erg ruim en was van alle gemakken voorzien waardoor het erg fijn kamperen was.


voor meer informatie over de tenten https://farmcamps.com/nl/logeren-bij-de-boer/breehees/

ponylessen:
Voor zoe boekte ik een pony pakket erbij. de kosten hiervan zijn 22.50 voor een weekend tot 50.00 euro voor een week. Op https://breehees.nl/paardenvakantie vind je alle informatie en mogelijkheden.
Wij waren er een midweek dus ze zou 2 keer rijles hebben en 1x spellenmiddag. doordat er te weinig kinderen waren ging de spellenmiddag niet door maar kregen ze  4 lessen. Super opgelost dus.
Ook kreeg ze een mooi poetssetje.

Zoe was door angst erg bang om te rijden en wilde er echt niet op maar dankzij het geduld van  juf Maaike is ze opgestapt en heeft ze 4 dagen gereden met een lach op haar gezicht! Wat zijn wij haar dankbaar voor een stukje zelfvertrouwen krijgen en angst overwinnen.

tour de boer
Meneer de boer neemt ons mee op safari in hun Breesee tram. We bezoeken een melkveebedrijf. Hier loop je  boven de koeien en kun je dus alles heel goed zien. We kregen uitleg over het bedrijf. Daarna aaiden we kalfjes en kijken we hoe koeien gemolken worden door een robot.
Vervolgens rijden we door het bos en vertelt meneer de boer veel over de omgeving. Voor de kinderen is het soms erg moeilijk te volgen maar voor de volwassenen is het wel interessant. De kinderen vermaken zich vooral met de muziek, zichzelf en de omgeving. In het bos stoppen we en speelt meneer de boer wat spelen met de kinderen(vooral dennenappels op de billen gooien van meneer de boer is favoriet bij de kinderen) en krijgen wat drinken. Voor de volwassenen is er een glaasje alcohol. Daarna rijden we weer door naar de camping

Kosten 5,50 per persoon

Ervaring
Wij hadden een enorm warm welkom toen we aankwamen. Hele vriendelijke mensen. Zoe werd direct meegenomen naar de stallen om kennis te maken met de pony’s en Sem verdween direct op de skelter. De sfeer tussen de mensen die ook op vakantie waren was gezellig. Overal een praatje, iedereen speelde met elkaar en als ik wat “mankracht nodig had was er altijd wel iemand die me kon helpen. De kinderen wilde dan ook niet meer naar huis. De kinderen vragen geregeld wanneer we terug gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *