Denemarken is een geweldig land om met kinderen te bezoeken. Wij hebben onze favoriete activiteiten voor jullie op een rij gezet. De actviteiten heb ik op volgorde van onze rondreis geplaatst.

Riplay:
De grootste speeltuin van Denemarken is maar liefst 12.500m2 en bevindt zich midden in Ribe.
In deze speeltuin kan je je naar hartelust uitleven. Wij vermaken ons hier 2,5 uur maar de kinderen hadden nog wel een paar uur langer kunnen spelen. Er is van alles te ontdekken, van jong tot oud.
Er was zelfs een sport/fitness stukje dus ook sporten terwijl de kinderen spelen is een mogelijkheid.
Riplay is volledig omheind dus dat geeft een veilig gevoel.
Riplay is iedere dag open van 8.00 – 22.00 en de entree is gratis.
Eten en drinken zijn te koop bij de kiosk en het toilet is aan de overkant in de sporthal/zwembad.
Er zijn vele picknicktafels en tenten die zorgen voor schaduw.

echt een geweldige plek

wow park:
Hierbij wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten, maar iedereen was zo enthousiast dat we dit moesten ontdekken. En geweldig was het!
het WOW park is een 28 hectare groot speelbos waar alles draait om buiten zijn en natuur.klim via netten naar het boomkroonpad en zoef van de glijbaan, speel in een trampoline van netten met gigantische ballen of kruip onder de grond door tunnels.
Ook kun je een kijkje nemen bij de dierenweide of maak je een boswandeling. Helemaal achterin het bos vind je nog een doolhof.
Heb je na al dat spelen honger gekregen? Koop dan in het hoofdgebouw broodjes,worstjes en popcorn en bak deze op het kampvuur. 

kaarsen maken:
De kinderen wilde heel graag zelf kaarsen maken. Dit is mogelijk bij Kloster desigh in  Ringkobing. Kies je favoriete kleur en ga aan de slag. De medewerkers helpen graag om er een mooi  kunstwerk van te maken. Wij waren ongeveer 2,5 uur bezig maar dit ligt aan de grote en dikte van de kaars.

Ook leuk om daarna naar het oude deel van Ringkobing te gaan en een wandeling te maken vanaf het centrum ( kerk) richting de haven. Loop via de bekende huisjes van rood baksteen naar de vissersboten en eet een verse vis aan het water.
Kijk hoe de deense kinderen krabben vangen of doe gezellig met ze mee.

Bork vikingehavn:
Openlucht museum Bork vikingehavn is een herbouwd vikingdorp waar de kinderen kennis kunnen maken met echte vikingen. Ze leren en beleven hoe het is om in die tijd te wonen en leven.
Voor kinderen is het hier geweldig. Ze mogen alles aanraken, testen hun vikings skills, en kunnen meedoen met een lesje boogschieten of brood bakken.
Ook zijn er allerlei creatieve activiteiten zoals een zakje maken, een bedel van tin maken en een armband maken.
De vikingen vertellen graag alles over hun tijd en vinden het onwijs leuk om alle vragen te beantwoorden.

Leos legeland Odense:
Leuk voor een regenachtige zondag waar veel gesloten is.
Dit is een grote indoor speeltuin die te vergelijken is met Monkeytown. Helemaal in jungle/ safari thema. Overal vind je gigantische dieren, kan je in de safari auto rijden, vind je overal muurschilderingen en zelfs het menu is aangepast op dit thema.
Natuurlijk vind je er ook een ballebak, trampolines en de bekende klim en klauter parcoursen. Ook is er een gedeelte waar je kunt voetballen en hockeyen.
Je moet hier wel je portemonnee trekken want ik betaalde voor twee kinderen voor de entree en sokken maar liefst 70 euro.

Egeskov slot:
Dit is een van de best bewaarde renaissance kastelen van Europa. Het kasteel hebben wij dit keer overgeslagen en wij kwamen dan ook voor de kasteeltuin. Ik hoorde wel dat het kasteel zelf echt de moeite waard is om te bezoeken.

In het speelbos van Egeskov slot is een grote speeltuin en kun je de toppen van de bomen beklimmen in het  tree top walking. Ook is er een doolhof, skelterbaan en zijn er diverse tentoonstellingen.
Toen wij er waren hadden ze de volgende tentoonstellingen
– Tentoonstelling van klassieke motoren
– Tentoonstelling van klassieke auto’s en vliegtuigen
– tentoonstelling brandweer
Geniet lekker in het zonnetje van een ijsje of breng je eigen picknickmand mee en houd een picknick in de kasteeltuinen.

Wij hebben ons er ongeveer vier uur vermaakt en hebben nog maar de helft gezien en gedaan.
Wel zijn er enorm veel wespen en muggen.
Het slot is nog bewoond en daarom ook niet het gehele jaar geopend. Kijk even de website voor je vertrekt

Givskud zoo:
Dit is een Safari, dierentuin en speeltuin in een. Wat hebben wij hier genoten.
Het park bestaat uit verschillende delen. tussen de delen door ga je op safari met de auto. Je rijdt dan tussen de dieren door. Bij ieder deel kun je de auto parkeren en ga je te voet verder. Daar vind je dieren, eetgelegenheden en activiteiten voor kinderen. Dit houdt het leuk en afwisselend.
De kinderen hebben gespeeld, maakten broodjes op het kampvuur, lieten zich schminken en zochten naar goud.
Dan is er voor ons nog het allerleukste stukje safari:tussen de leeuwen. We moesten er ongeveer 17 rondjes rijden ( ze sliepen) maar uiteindelijk is het gelukt en hebben we ze heel goed en dichtbij gezien. echt vlak langs de auto. Wat was dat gaaf en wat waren ze mooi.

Legoland:
Dit is misschien wel de bekendste activiteit in Denemarken. In dit pretpark vermaakt iedereen zich van jong tot oud. Het park bestaat uit verschillende delen en thema’s en er zijn veel verschillende attracties.
Zo is er voor de jongste duploland waar ze zich kunnen uitleven in een speeltuin en genieten van rustige attracties, terwijl in een ander gedeelte de waaghalzen genieten van een achtbaan en een waterattractie.
Ook zijn er op vele plekken mogelijkheden om te bouwen.

Ook is er een gedeelte waar ze de landen hebben nagebouwd in miniatuur. Dit is erg leuk om te kijken of je de landen/ steden kunt herkennen.
Sluit de dag af in de legostore voor een leuk aandeken. 

Kopenhagen:
Tijdens een rondreis door Denemarken kun je natuurlijk de hoofdstad niet overslaan.
Kopenhagen is niet te groot, er is veel te doen met kinderen en het is er gezellig.
Je kan de stad bekijken met de hop on hop op bus of boot, maak een rondvaart of huur een fiets. Bezoek een van de vele musea’s, dwaal door de parken of pak een terrasje bij de haven. In de avond geniet je van de atracties in Tivolli.

Wij hebben kopenhagen per bakfiets bekeken.  Dit is naar mijn idee het beste idee om kopenhagen te verkennen. Ik huurde een bakfiets bij het hotel en plande mijn route in.
Terwijl ik fietste door de stad, genoten de kinderen van het uitzicht om hen heen. Zo fietsten we naar de bekende gekleurde koopmanshuizen aan de Nyhavn, zochten we de kleine zeemeermin en bekeken we de wisseling van de wacht bij Amalienborg. Deze is iedere dag om 12.00 op het plein. Zorg dat je op tijd bent voor een goed plekje.
Daarna fietsten we langs het opera house en namen we een kijkje in de wijk Christianshavn.
In deze wijk vind je  vrijstad christiania. Dit is opgericht door hippies in 1970 en wordt bewoond door hippies en kunstenaars. Het staat vol met zelfgebouwde huizen, biologische eettentjes en kunst.
Waar ik nog even in shock verkeerde van wat ik zag ( drugs, puinhoop en zeer bijzondere mensen) zagen de kinderen alleen maar de gave muurschilderijen en de kunst die de mensen maakten. Ook vonden ze het gaaf dat die mensen zulke kleding droegen ( hebben hun iedere dag een verkleedfeestje mam?).

Let wel op dat er op veel plekken geen foto’s gemaakt mogen worden, dus vraag altijd even toestemming.

Overige activiteiten
Deze stonden nog wel op onze lijst maar zijn we niet meer aan toegekomen.

Skovtarnet
Op een uur rijden van Kopenhagen ligt Skovtarnet ( toren in het bos). Via een spiraalvormig vlonderpad loop je 43 meter omhoog voor een fantastisch uitzicht.
De toren is rolstoel en kinderwagen vriendelijk maar het is wel zwaar om boven te komen.
Naast de toren vind je het allergrootste klimbos van Denemarken, namelijk Camp Adventure. Met maar liefst 10 verschillende klimparcoursen  variërend tussen de 1.5 en 25 meter hoog en de langste  zipline van Denemarken  van maar liefst 475 meter.

snoepfabriek:
Voor een korte stop is Blavand Bolcher een leuk idee. In deze snoepfabriek kun je namelijk je eigen lolly maken. Ook kun je zien hoe snoep gemaakt wordt.

paardrijden
stuk fietsen:
zeeaquarium
legohouse
zwembad lalandia

Het eiland mons klint:
Het eiland mons klint staat bekend om zijn enorme krijtrotsen en mooie sterrenhemel en mag je zeker niet missen. Leuke activiteiten op het eiland:
Maak een wandeling van acht kilometer en ga op zoek naar fossielen en schepen
bezoek het Geocentre
Paardrijden
kajakken
Ga mee op sterren excursie


Zoals je ziet heeft Denemarken genoeg leuks te bieden om er een geweldige vakantie van te maken en samen met de kinderen een heleboel herinneringen te creëren.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *