Omdat mijn gezondheid dit jaar niet heel goed ging en wij toch graag op reis wilden boekten wij dit jaar voor het eerst een eenoudervakantie.
Wel met gemengde gevoelens, want normaal reizen we altijd met zijn drieen en dit was dus echt buiten onze comfortzone.
Maar met het gevoel in mijn achterhoofd dat er iemand was om te helpen als het niet lukte en de kinderen daardoor ook een leuke vakantie hadden maakte dat ik toch op het knopje boeken drukte.

Na alle aangeboden reizen te bekijken kwam ik uit op Denemarken. Voor hun de eerste reis die ze aanboden in Denemarken en voor mij een land waar ik graag heen wilde met de kids. Dus dit was snel beslist.
Tegen de tijd dat de reis eraan kwam ging het met mijn gezondheid gelukkig steeds beter, waardoor ik voor en na de week met Estivant een rondreis zelf heb georganiseert.
Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik best tegen de week met Estivant opzag, zelfs nog op het moment dat we de camping opreden. Dit kwam vooral omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten.

Het concept:
Estivant is een reisorganisatie die reizen organiseert voor singles en eenoudergezinnen. Ze bieden verschillende type reizen aan in heel europa, dus voor iedereen zit er wel iets bij.
De single reizen zijn op leeftijd ingedeeld zodat je op pad gaat met leeftijdsgenoten.

Eenoudervakantie:
Het concept van Estivant is dat ze willen dat iedereen het naar hun zin heeft en iedereen even kan bij komen. Zeker als alleenstaande ouder sta je altijd aan. En tijd voor jezelf schiet er vaak bij in. Terwijl de kinderen met hun vriendjes en vriendinnen leuke herrinneringen maken met het team van eastivant, geniet jij als ouders even van een moment voor jezelf. Of dit nu van relaxen is bij het zwembad, een strandwandeling of even lekker shoppen in het dorpje in de buurt.

EstiFun en EstiVenture programma:
Ze geloven dat het belangrijk is voor kinderen om te ontdekken, beleven en samen te spelen. Daarom bieden ze op iedere locatie een uitdagend, gevarieerd,gratis activiteiten programma aan die aangepast is aan de leeftijd van de kinderen en de bestemming. De kinderen worden dan ook in twee groepen verdeeld.

Estifun
Estifun is voor de kinderen op die op de basissschool zitten. Hier doen ze activiteiten als: zoek de schat, waterpret, open de jacht op mr X, dansen tijdens de disco, spelen levend kolonisten of een spannend avondspel.
EstiVenture
De EstiVenture is voor de kinderen op de middelbare school. Hier kijken ze ook naar de imput van de jongeren. Denk bij deze leeftijd aan een volleybal toernooi, survival, avonddropping, vlotbouwen, spooktocht, QR Cluedo, estafette race, bootcamp of een nachtje zonder ouders op bivak.

Tijdens deze activiteiten heb jij als ouder even tijd voor jezelf. Ga lekker naar het dorpje, lees je boek of doe een drankje op een terras. Even die tijd voor jezelf pakken terwijl de kinderen genieten.
Ook kan je gebruik maken van de oppasdag of lekker mee gaan uit eten ( terwijl de kinderen op de camping een heus pannekoekenfeest hebben).

De tent:
In Denemarken sliepen we in tenten. Er zijn twee verschillende tenten. Het verschil is de groote van de tent. Wij kozen voor de kleine tent en met zijn drieen hadden we hier genoeg aan. De tent is voorzien van goede bedden met matras en een keukentje.
Ook krijg je er tuinmeubilair bij. Dit scheelt een hoop spullen meeslepen.


Ons reisverslag:
Na een tussenstop net voor de grens in Duitsland gaan we voor we doorrijden naar de camping, eerst nog een dagje naar Fano. Fano is een van de drie waddeneilanden van Denemarken.
Rond een uur of twee rijden wij naar HVide Sande. Ik merk dat ik zenuwachtig wordt en voor ik de camping oprijd zeg ik nog een keer tegen mezelf, als het niets is gaan we gewoon zelf op pad en slapen we hier alleen maar.
We melden ons bij David en pakken de auto uit. We zijn nog vroeg en er zijn nog maar weinig mensen. Wij pakken de spullen en gaan richting zwembad. Steeds meer hoor je Nederlands om je heen. Na het zwemmen staat dan ook het veld al goed vol. Iedereen stelt zich voor aan elkaar en de kinderen beginnen met elkaar te spelen. We eten met zijn alle pizza en houden een korte kennismaking met elkaar. Daarnaast krijgen we een lijst met formulieren die je kunt bijboeken. Denk aan etentjes, uitjes en een oppasdag. We zijn op na deze lange reis en gaan vroeg ons bed in. Helaas door het slechte weer doen we geen oog dicht.

De dagen die volgen zijn vol gepland met leuke activiteiten met Estivant. Zo gingen we naar het Vikingdorp, het wow park, de vuurtoren en Legoland. De kinderen hadden een pannekoekenfeest waar de pannekoeken letterlijk door de lucht vlogen terwijl de ouders uit eten gingen met elkaar. De kinderen genoten met hun vrienden van het Estifun en Estiventure programma en waren erg boos als ze er iets van miste en lagen veel in het zwembad.
Ik genoot van de spelende kinderen, even zonder kinderen naar het dorpje en deed mee aan yoga op het strand. Zodra de kinderen op bed lagen zaten wij in de openbare keuken tot midden in de nacht spelletjes te spelen en te kletsen.

De gehele week hadden we enorm slecht weer. Hierdoor konden er diverse activiteiten niet doorgaan. David en zijn team speelde hier goed op in en organiseerde andere activiteiten, waaronder een filmavond. Dit was de grote hit bij de kinderen. Ze hadden een echte bioscoop nagemaakt en voor de kids waren er hapjes en drankjes. De film van de avond was Shrek.

Na een week genieten was het tijd voor afscheid.
Waar ik aan het begin van de week nog twijfels had of dit wel iets voor mij zou zijn was ik nu niets meer dan lof.
Wat een goed concept, fijne sfeer en leuk, gezellig team.
Wij hebben genoten en gaan met een voldaan gevoel verder aan onze reis.

En als we dan nog na zo een week een nadeel moeten noemen is dat wel die sociale kater die je daarna heb. Want die is nog een tijd gebleven.

Wil jij ook met je kind(eren) op reis maar vind je alleen (nog) niet fijn? kijk dan op www.Estifant.nl om de reis te vinden die bij jullie past.

2 reacties

  1. Wat een leuk stukje Lisanne! Ik vond het ook een ontzettend geslaagde vakantie en mijn dochter ook! We dansen nog steeds op de nummers van de vakantie 🙂 groetjes van Karin en Phileine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *