Wie ben jij en hoe oud ben je?
Ik ben zoë en ik ben 8 jaar oud

In welke landen ben je al geweest?
thailand, dubai,maleisië, borneo,florida,spanje 2x ,italië,frankrijk, malediven, sri lanka, egypte en veel in Nederland door Covid.

Welk land was het leukst en waarom
Florida, omdat we daar naar disney gingen. Malediven want daar kon ik snorkelen met schildpadden en Sri lanka want daar heb ik een vriendin gemaakt.

Welk land vond je niet leuk en waarom
Ik vond Thailand niet zo leuk omdat de mensen daar steeds aan mij zaten en dat vond ik eng en ik had heel erg last van heimwee. Dit was tijdens de reis van 12 weken door Azië)

Wat was het allerleukste wat je op reis meegemaakt heb
Disney de prinsessen ontmoeten en in Sri Lanka bij het weeshuis spelen. Daar heb ik een vriendin gemaakt en die mis ik heel erg.


Welke wilde dieren heb je allemaal al gezien
olifanten, jachtluipaard, apen ( met als hoogtepunten neusapen en  orang oetans)waterbuffels, vissen, schildpadden, haai.

Waar zou je nog naar toe willen
Australië want ik wil de kangoeroe en koala’s zien


Wat neem je allemaal mee op reis
Ik heb een kleine rugzak met speelgoed (tablet, tekenspullen, my little pony/lol poppetjes). Bij mama in haar koffer zitten mijn snorkelspullen en kleding.

Wat doe je als je lang in het vliegtuig moet zitten
meestal als er tv’s zijn kijk ik tv of op mijn ipad. Ook probeer ik te slapen en als dat niet lukt ga ik spelen. Ook vraag ik altijd of ik de stewardess mag helpen, dit vind ik superleuk. Soms krijg je daarna een diploma of cadeautje. Ik mocht ook een keer in de cockpit kijken.

Maak je tijdens de reis veel vriendjes
nee we komen soms niet veel kinderen tegen en ik vind het ook spannend om nieuwe vriendjes te maken. Ik speel graag met mijn broertje. In Nederland vind ik het minder eng om met andere kinderen te spelen dus dan heb ik wel vaak een vriendin.

Heb je wel eens heimwee en wat doe je dan
ja heel erg.vooral voor het slapen en ik moet dan heel erg huilen. Van bellen wordt het erger dus dat doe ik liever niet. Meestal praat ik veel met mama en gaat het in de ochtend weer beter.

Als we niet zolang weggaan ( 1 a 2 weken) heb ik er niet zoveel last van.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *