Missie in het museum

In Noordwijk vind je het space expo museum. Tijdens deze tentoonstelling wordt je meegenomen via een virtuele route  door astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen. Je leert alles over de wereld van astronauten.

Bij de kassa krijgen de kinderen een missie enveloppe welke je nodig hebt in het museum.

Zoë heeft er zin in en geeft aan vlinders in haar buik te voelen tijdens het aftellen.
3,2,1.. de deuren gaan open en wij zijn op missie.

Via beeldschermen legt André Kuipers uitgebreid uit wat je ziet in het museum en hoe dingen werken. De kinderen herkennen de attributen in het museum van de film en dan krijgen er een beter beeld van. Daarnaast zijn er ook een aantal experimenten en opdrachten te doen bijvoorbeeld: bouw een raket. Dit wordt allemaal goed uitgelegd en is erg duidelijk.

Ook mochten de kinderen in een echte raket kijken en leerde ze hoe astronauten slapen, plassen en poepen.

Aan het einde van de tour is er nog een quiz en sluit je af met een puzzel. Aan de achterkant van de puzzel staat een code en als je die goed hebt verdien je een echt astronautendiploma en een Space Academy astronauten patch.

Een bezoek aan space expo duurt overveer 60 minuten. Vanwege de Covid is er een vaste route en mag je niet teruglopen. Hier wordt ook streng op gecontroleerd door de medewerkers.
Op de site van het museum staat dat het voor je leeftijd vanaf 6 jaar is maar Sem vond het met zijn 4 jaar ook heel interessant en leuk. Dit verschilt dus heel erg per kind. 

Openingstijden

In de zomervakantie 7 dagen per week geopend.
Openingstijden: 09:30 – 18:00 uur.
De laatste Missie in het Museum (laatste inloop) start om 16:45 uur.

Buiten de vakantieperiodes:
Dinsdag tot en met zondag: 10:00 – 17:30 uur.
De laatste Missie in het Museum (laatste inloop) start om 16:00 uur.

ticketprijzen:

Kind (t/m 3 jaar)gratis
Kind (4 t/m 12 jaar)€ 13,50 p.p.*
Volwassenen€ 15,00 p.p.
Museumkaartgratis
CJP (t/m 18 jaar)€ 14,00 p.p.
Missie toolkit+ € 5,00 p.p.

Kinderen tot en met 12 kopen naast hun entreekaartje ook een missie toolkit erbij. Zonder deze kit kun je de experimenten niet doen. Wij hebben een museumkaart dus hoefde alleen de toolkit te kopen.

Buiten:
Als je het museum uitkomt staat er een foodtruck met eten, snacks en drinken. De kinderen kunnen lekker in de speeltuin spelen, terwijl de volwassenen genieten op het terras.


Conclusie:
De kinderen vonden het erg leuk. Soms was het een beetje te moeilijk en dan was de aandacht weg. Door de opdrachten tussendoor was het goed interactief en leuk voor alle kinderen .Buiten speelde ze gelijk astronaut en hoorde je tijdens hun spel hoeveel ze opgepikt hebben.
Ook s avonds bleven ze erover praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *