Een droom als jong meisje was zeehonden vrijlaten in zee. De fantasie dat ik de klep mocht opendoen en dat de zeehond zijn weg naar zijn vrije leven weer zou vinden. Nog een laatste zwaai en dan duikt hij in zee. Heerlijk romantisch beeld en vooral een droom.

Tot ik een paar weken geleden op facebook A Seal Stellendam toevoegde. Dit omdat Zoe haar volgende spreekbeurd over zeehonden wilde doen.
Ik zag dat ze hier op 45 minuten rijden regelmatig zeehonden vrijlaten en dat iedereen mag komen kijken. Dit ben ik dus ik de gaten gaan houden. Vandaag was het zover dat ik ging kijken. Helaas mocht ik zelf de klep niet open doen maar het was toch erg leuk om te zien. Een stukje van mijn droom is werkelijkheid geworden.

Op het strand bij ouddrop/Brouwersdam vind je beachclub het gorsje. Hier kan je parkeren aan de weg ( Gratis). Op het strand is een stuk afgezet waar de zeehonden worden vrijgelaten. Om 14.00 kwamen er 2 autos met totaal 4 zeehonden.
Donateurs mogen ‘hun’zeehond vrijlaten.
Sommige zeehonden rennen direct de zee in en zijn weg en andere blijven nog even op het strand liggen voor ze vertrekken. Al met al denk ik dat het 15 minuten duurt.

Helaas was het te koud om hierna lekker op het strand te gaan liggen. Dus zijn we na wat eten weer richting huis gegaan.

Ook is het leuk te combineren met het opvangcentrum zelf. Hier kun je zien hoe de zieke dieren verzorgd worden en leer je alles over zeehonden.

Kosten: Gratis!
Je mag vrijwillig een donatie geven maar dit is niet verplicht
Ook het parkeren is gratis.

Meer informatie vind je op de facebook pagina van A Seal Stellendam

Foto’s komen nog!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *