Op 50 minuten rijden van ons huis stappen we zo de geschiedenis in. We reizen terug naar de prehistorie, romeinse tijd en de middeleeuwen.

We zijn vandaag in het Archeon. het archeon is een openluchtmuseum en een educatief belevenispark in Alphen aan den Rijn. Door de vele activiteiten, informatie gegeven door acteurs en het naspelen van hoe het vroeger er aan toe ging is het heel leuk en leerzaam voor jong en oud.

Bij de entree kopen we een activiteitenpas waarmee je vijf activiteiten mee kunt doen. De activiteiten zijn: een ridderhelm maken, armbandjes twijgen, een speld maken, armbandje van vilt maken en een kaarsje maken van bijenwas. Deze kaart kost 5 euro per kind.

Ook zonder activiteitenkaart is er genoeg te doen en kun je je de hele dag vermaken. Denk  aan kanovaren, huisjes bekijken, luisteren naar de interessante verhalen van de acteurs, het doolhof, speeltuin, naar het spellenplein en je kunt een echt ridder diploma halen. wij hebben ons kunnen vermaken van 11.00 tot 17.00 uur en toen hadden we nog niet alles gezien en gedaan. Op een einde kwamen we langs huisjes waar je diverse spellen kunt spelen. Helaas ging het park dicht en hebben we dit niet kunnen doen.

Haal je ridderdiploma

Altijd al ridder willen worden? dit is je kans. Pak een zwaard en leer zwaardvechten. De les duurt ongeveer 15 minuten en leuk voor klein en groot. Na de les ontvang je een heus ridderdiploma. 

Eten en drinken

Op het park zijn er diverse eetgelegen. Wij haalde een pannenkoek en saucijzenbroodjes en wat drinken bij het klooster.Het was erg lekker en vers maar je betaald er wel een hoop geld voor. Zelf zou ik volgende keer eigen eten en drinken meenemen. 

Parkeren

Het park heeft een eigen parkeerplaats. Hier betaal je 8,95 voor. Vanaf de parkeerplaats loop je over een fietspad naar het park. Aan dit fietspad grenzen  2 woonwijken. Hier kwamen wij achteraf pas achter. Gratis parkeren is dus ook goed mogelijk.

Willen we nog een keer terug?
Wij gaan zeker nog een keer terug om de rest van het park te bekijken want wij vonden het een erg mooi en leuk park. De kinderen vonden het interessant en doordat het niet alleen informatief is maar ook heel visueel is snapte ze het ook erg goed. 

Het allerleukste vonden ze de goochelaar. Die was aan het goochelen en had ondertussen veel grapjes. De kinderen kregen er geen genoeg van.

Praktische Informatie

onze kosten:

entree → gratis door museumkaart

parkeerkaart → 8,95

2 activiteitenkaarten → 5,00

eten en drinken → 17,45

openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag 10:00 – 17:00 uur

Donderdag 10:00 – 16:00 uur 

Vrijdag 10:00 – 16:00 uur 

Zaterdag 10:00 – 17:00 uur 

Zondag 09:00 – 17:00 uur

toegangskaarten:

kind 4-9 jaar 21,50

vanaf 10 jaar 24,50

65+ jaar 22,50

familiekaarten (4 persoons) vanaf 89,00


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *