We voelen ons door de Carona opgesloten in ons huis en snakken naar natuur en een andere omgeving. Wel moet er goede WIFI zijn in verband met online school. We kiezen voor Landgoed de Hellendoorse berg van Landal.


Tussen de bossen van Haarle ligt een kleinschalig landal park
Wij zijn normaal totaal niet van de vakantieparken maar aangezien het Corona is en deze leuke huizen maakte wij graag een uitzondering voor.

Landgoed de Hellendoornse berg
Het park is kleinschalig, Hierdoor voelt het al minder aan als een vakantie park. Ze hebben een receptie, supermarkt, klein zwembad, kidsclub en diverse speeltuinen en sportveldjes.
Je kunt kiezen uit twee soorten huisjes. De boerderij ( deze hebben wij) en een landhuis.
Beide zien er fantastisch uit. Ook hebben ze kinderhuisjes. Deze hebben een omheinde tuin met trampoline, speelkamer, en speelgoed.

Animatie:
Het animatieteam probeert ook in tijden van Corona leuke dingen te bedenken. Zo kun je bij een pickup point spullen halen voor koekjes bakken en snoephuisjes maken. Deze maak je dan in je bungalow. Ook organiseerde ze een voetbaltoernooi en kun je marshmallows roosteren. Voor de kinderen die het leuk vinden rijden ze rond met Bollo om naar hem te zwaaien. Mijn kinderen vinden dat allemaal maar niks dus dit doen we dan ook niet.

Sallandse Heuvelrug: Het park ligt aan de Sallandse heuvelrug. Je hoeft er alleen de straat over te steken en je staat in het bos. Vanaf hier kun je drie wandelroutes beginnen en 1 mountainbike route.

Blauwe route = 5 km
Groene route = 7,9 km (nordic walking)
Oranje route = 10 km
Paarse route = mountainbike

Wij kozen voor de groene route. Het was een mooie gevarieerde route die als de heide in bloei staat echt super mooi is.
De kinderen speelden onderweg op boomstammen, heuvels, keken naar de mountainbikers en tekende op de grond. Ook stopten we drie keer voor wat lekkers.
We deden er zo’n vier uur over

Pony huren:
Aan de overkant van het park is een boer waar je een shetland pony kunt huren om mee te wandelen door het bos. Dit wilde Zoe wel proberen.
We kwamen de stal in en de pony werd gezadeld. Daarna konden we op pad. Zelf waren we erg verbaasd dat er geen gegevens van ons gevraagd werden. Het gaat op goed vertrouwen.  We wandelden door het bos en na een uur waren we weer terug op de boerderij. Zoë vond dit ook echt lang genoeg.
De kosten bedragen 17,50 per pony.

Omgeving:
In de omgeving is er erg veel te doen en beleven. Helaas kunnen we dit door de lockdown niet ontdekken. Wij spelen deze vakantie vooral in het bos en speeltuinen.
Om je toch een idee te geven zijn hier wat tips:
attractiepark Hellendoorn
Kinderboerderij Dondertman
Speelboerderij Flierefluiter Raalte
Zwolle centrum
speelbos Haarle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *