In 2018/2019 had ik een interview met de kleine globetrotter over onze vakantie naar Florida met een baby en een peuter.

De vakantie van Lisanne: Florida met peuter en baby

De vakantie van Lisanne: Florida met peuter en baby

  1. Home
  2.  De vakantie van…

Wij vroegen om ons heen: wat is jouw favoriete vakantiebestemming met kinderen? Deze keer doen Lisanne en Nico verslag over Florida met peuter en baby.

Gezin: Lisanne 30 jaar, Nico 31 jaar, Zoë 5 jaar (3 jaar tijdens de reis) en Sem 2 jaar (baby tijdens de reis)
Vakantieplek: Amerika, Florida (Orlando, Fort Myers & Miami)
Reisafstand: 11 uur vliegen vanaf Amsterdam
Voor wie: Voor gezinnen die van natuur, rust en cultuur houden. Het is een stuk minder druk en toeristisch dan bijvoorbeeld Toscane.

Waar ben je op vakantie geweest?

Nadat we al 2 keer samen op vakantie geweest waren naar Florida, gingen we nu voor het eerst met het gezin. Het werd een mini rondreis van ruim twee weken. We verbleven 9 dagen in een villa in Orlando. Daarna 5 dagen Fort Myers en sloten af met 2 dagen Miami.

Ocean Drive in Miami – Een stad die tegenviel

Hoe kwam je op het idee om naar Florida te gaan met een peuter en baby?

Het idee lag al een jaar op tafel. Onze dochter is gek op prinsessen en wij op Florida. Ook is het een makkelijk te bereizen gebied. Wel zo fijn, want voor Zoë zou het haar eerste lange reis zijn. Toen bleek ik zwanger en besloten we niet te gaan. Maar het idee liet me niet los. Dus spraken we af, dat als het goed
met me zou gaan na de bevalling, we zo snel mogelijk alsnog zouden gaan. De bevalling werd uiteindelijk een spoed keizersnede, maar gelukkig met een snel herstel. Toen ik 2 km kon lopen hebben we geboekt en Sem was 8 weken oud toen we vertrokken.

In welke accommodatie verbleven jullie in Florida? En was deze kindvriendelijk?

In Orlando verbleven we in een privé villa op Sandy Ridge die we vonden op Airbnb. Mooi huis met eigen zwembad en jacuzzi. Het zwembad was afgeschermd van het terras wat erg fijn was.

In Fort Myers logeerde we in The Neptune Resort. Een hotel direct aan het strand met mooie, ruime kamers en vriendelijk personeel. Enige nadeel was dat het zwembad om 9 uur pas open ging en Zoë om 6 uur al wilde zwemmen. Gelukkig hadden we het strand nog ;-).

In Miami sliepen we 1 nacht in het Rui Miami Beach Resort. In 2012 sliepen we hier ook en toen was het super. Nu was het een ramp! De airco stond op standje vrieskou en we hadden veel last van herrie van buiten. Ook het zwembad leek meer op een ijsbad. Werden Nico en Zoë ziek na het eten daar. En sprak bijna niemand van het personeel goed Engels (veel Mexicanen). Ga hier dus zeker niet slapen!

De gehuurde villa in Orlando

Hoe kindvriendelijk is Florida?

Florida is super kindvriendelijk. De lokale bevolking is erg aardig. Zo werden we overal goed geholpen in restaurants en lieten ze ons overal voor gaan. Zo stortte Zoë helemaal in op de luchthaven na de lange vlucht vanaf Amsterdam zonder slaapje en was ze erg aan het huilen. Het personeel van de luchthaven schoot gelijk te hulp en we mochten voor bij de douane. Ook zijn er veel plekken om baby’s te verschonen die ook nog eens gratis en schoon zijn.

Voor welke doelgroep is Florida ideaal?

Florida is echt leuk voor iedereen. Orlando staat vooral bekend om zijn pretparken maar ook de natuur is er erg mooi. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden om te doen.

Dolfijnenpotten in Fort Myers

Wat vonden jullie het leukst aan Florida met een peuter en baby?

Oef, we hebben zo veel leuke dingen gedaan! Zo was Disney erg leuk voor Zoë. Ook hebben ze de Kerstman ontmoet wat Sem erg interessant vond. Alligators gezien in de Everglades en wilde dolfijnen in Fort Myers. Zoë is gek op turnen en we hadden geregeld dat ze een lesje mee mocht turnen bij Metro Gymnastics, de lokale turnclub in Orlando. Dat was voor haar ook wel een hoogtepunt. Verder het heel relaxt bijkomen van de bevalling op het strand.

Chillen op het strand in Florida

Wat was minder leuk?

Met Miami hebben wij helemaal niets. We vinden dat het erg overgewaardeerd wordt, maar we vlogen vanuit Miami terug naar Amsterdam dus zaten er 2 dagen. Zelf zouden we niet niet voor kiezen
Daarnaast vonden we Lovers Key, een natuurgebied bij Fort Myers waar je kan wandelen en fietsen, tegenvallen. Er schijnt veel wildlife te zijn (zoals alligators, zeekoeien, slangen) wij hebben na een wandeling van 8 kilometer 1 schildpad gezien. Dat viel wel even tegen al vond onze dochter het wel een spannend avontuur.

De niet zo geslaagde wandeling in Lovers Key

Wat waren kindvriendelijke hotspots in Florida die je zou tippen aan vrienden?

Uiteraard Disney! Wij bezochten Magical kingdom en Animal kingdom. Beide heel verschillend. Animal kingdom is erg mooi aangelegd met diverse thema’s (o.a Afrika & India) met overal muzikanten, musicals en de dieren van dat continent. Ze hadden ook een geweldige safari rit. Magical kingdom is het hoofdpark wat gelijkwaardig is aan disneyland Parijs.

Disney springs, het winkel- en uitgaansgebied in het Walt Disney World Resort, is leuk om in de avond te bezoeken. Er hangt een gezellige sfeer. Met live muziek, foodtrucks, restaurantjes, dansworkshops en veel winkeltjes. Wij waren er in november en was alles in kerstsfeer. Zo waren er tientallen kerstbomen versierd in Disney sfeer.

Schelpen zoeken op Sanibel island. Hier liggen duizenden verschillende schelpen. Dus erg leuk om op jacht te gaan. Je moet er wel erg vroeg bij zijn (rond 6.00 in de ochtend) anders is er niets meer te vinden.

Dolfijnentour in Fort Myers. Zo cool om de dolfijnen mee te zien springen op de golven van de boot. Sem sliep heerlijk terwijl Zoë haar ogen uitkeek. Alle kinderen mochten op het einde op de kapiteinsstoel zitten en een klein stukje varen.

Disney Florida was absoluut een hoogtepunt van de vakantie

Het mooie Sanibel island een prima plek om Florida met baby en peuter te bezoeken

Hebben jullie tips voor kindvriendelijk restaurants in Florida?

Zoë weigerde de meeste dagen te eten. Af en toe at ze een pizza of een paar patatjes maar verder leefde ze op appels. Wij aten vaak in Panderosa ( klein steakhouse waar ze ook een all you can eat buffet (8 dollar) hebben. De kinderen kunnen daar zelf kiezen wat ze willen en als toetje zelf een ijsje maken. Bij Denny’s hadden we een pannenkoek met syrop gevonden. In de vorm van een rendier en opgeleukt met snoepjes (dit at ze uiteraard wel op)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *