Hoe meer we naar het noorden rijden hoe mooier het wordt. We verlaten de steden, rijden voorbij schiphol en rijden door de polders van Noord Holland. We volgende de N9 langs de kustplaatsjes en langs de duinen. We kijken ons ogen uit en genieten volop van het uitzicht.

Vakantiepark Callasanda:
Roompot Vakanties – Bungalowparken en campings“>Roompot Callasanda is niet heel groot en overzichtelijk. In het midden vind je het zwembad, restaurant, speeltuin,skatepark,sportvelden, toiletgebouw en de receptie. In een cirkel eromheen liggen de camping, de huisjes en de huurtenten.
Als de kinderen naar de speeltuin gingen kon ik ze hierdoor heel makkelijk vinden

Tent:

De tent zag er keurig uit. Bij aankomst werden we vriendelijk welkom geheten en  kregen we informatie over de tent, de kachel en waar we terecht konden als er vragen waren. 

De tent was voorzien van comfortabele bedden en alles wat we nodig hadden was aanwezig. De veld was autovrij en daardoor konden de kinderen lekker spelen.

Zwembad:
het zwembad is klein maar zeer overzichtelijk. ze hebben een peuterbad (2 verschillende dieptes) met een glijbaantje en een diep bad met een grote glijbaan .De glijbaan was een grote hit bij mijn kinderen. Ze kregen er geen genoeg van.

Het zwembad was erg schoon, en er waren voldoende kleedhokjes/toiletten.

Restaurant:
Het personeel is heel vriendelijk en het eten is goed en normaal geprijsd. Wij vonden het een gezellig restaurant. Je kunt gezelschapsspellen pakken of lekker kleuren terwijl je op je eten wacht of na het eten een spelletje wilt spelen. Wij hebben alle drie een koemelkallergie. Lunch was wel heel erg weinig aanbod en hebben we uiteindelijk niet gedaan. Met Diner is er meer keuze. 

Onze overbuurvrouw was vegan en had helemaal geen keuze. Let hierbij goed op als er allergieën spelen.

Activiteiten:

Op het park was er een ruim aanbod aan activiteiten welke aangeboden worden door een animatieteam. In de ochtend beginnen ze met de kidsclub. Vervolgens zijn er diverse sport en spel activiteiten voor diverse leeftijden te doen. Om 18.00 begint de kinderdisco en vervolgens nog een verhaaltje voor het slapen gaan.

Het minpunt hierbij vind ik dat je voor veel activiteiten  moet betalen. Een activiteit meedoen kost 5 a 7,50 euro. De kosten lopen snel op en je merkte ook dat er veel niet doorging vanwege het weinige animo.

Dorp callantsoog:
Het is een klein maar zeer sfeervol dorp. Er zijn diverse kleine winkeltjes, een albert heijn en diverse restaurants. Als wij aankomen is er op het dorpsplein een kleine kermis. Vooral het trampolinespringen vinden de kinderen erg leuk.

Midden op het dorpsplein vind je ijssalon ijssie prima.  Deze ijssalon is beste ijssalon van Nederland 2020-2021. Ze stellen je dan ook niet teleur want het is echt heerlijk.De keuze is echt reuze. Er zijn onwijs veel smaken. Mensen met een koemelk allergie kunnen hier kiezen uit 6 soorten ijs en ze verkopen zelfs melkvrije hoorntjes. het ijs is echt hemels. 

Wat is er te doen in de omgeving:

 • Suppen in Camperduin:
  huur een supboard bij de jongens uit schoorl en sup op een binnenplas van de zee. Ook is hier een groot piratenschip waar de kinderen na het suppen heerlijk op kunnen spelen.

 • Zeehonden/vissers tocht met de zee leeft
  Wij maakte een boottocht naar de zeehonden. Helaas 1 hoofdje heel snel gezien. maar leerde wel veel over de dieren in de zee. Zie ons verslag over deze boottocht. Dit is echt een aanrader!
 • Dierenpark Hoenderdaell: Dit opvangpark voor dieren is mooi en ruim opgezet. De kinderen vermaken zich met dieren voeren en kijken. Ook leerde we hier veel over de leeuwen. Deze vangen hun op en zorgen dat ze als ze er klaar voor zijn terug naar Afrika kunnen voor  een semi wild leven. Wat een goed park is dit.
 • Shoppen in Schagen:
  Een gezellig winkelcentrum met zowel bekende als onbekende winkels. Wij shopte hier nieuwe schoolspullen en warme pyjama’s omdat het zo koud was in de nacht. Lang leve het Nederlandse weer.

Wat we nog wilde doen maar niet gedaan door het slechte weer:

 • klimduin van schoorl
 • wandeling door het zwanenmeer (2 km)
 • strand
 • juttersmuseum
 • fietsen
 • dagje naar Texel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *