Na onze heerlijke reis in het voorjaar van 2019 wilde we er in de zomervakantie toch nog even tussenuit.

Ons budget was niet heel hoog dus besloten we om een kijkje te nemen op VakantieVeiling.nl
Voor wie dit concept nog niet kent, dit is een site waar je een bod kunt doen op vakanties en nieuwe spullen. De hoogste bieder wint te veiling.

We besloten om mee te dingen in een veiling voor een weekje naar een vakantie park naar keuze van de Oostappen groep.

De Oostappen groep is een organisatie waar je tegen betaalbare prijzen op vakantie kunt op een vakantie park.

Wij wonnen dus de veiling op VakantieVeiling door het hoogste bod te plaatsen. Wij konden voor z’n 350 Euro nog lekker een weekje weg in een sta caravan.

Wij kozen voor een plek op het park Oostappen de Berckt.
Een camping in Noord-Limburg vlak bij Venlo.

Het park heeft een lekker sub-tropisch zwemparadijs, grote speeltuin, (gratis) midgetgolf baan, supermarkt, restaurant en toen wij er waren zelfs een echt Circus !

Na aankomst en inchecken konden we direct door rijden naar onze caravan. We hadden al eens eerder een Oostappen park bezocht toen Zoe 2 maanden oud was en wisten een beetje wat we konden verwachten.

Het park bied meerdere opties, van camperen tot “luxe” 6 persoons Kasteel Chalets

De caravan

Wij kregen de 4 persoonsoons MobileHome met terras aan de rand van het park. De auto mochten wij parkeren naast de caravan, dit was lekker makkelijk, maar tegelijk ook opletten met de kinderen omdat er dagelijks auto’s kunnen rijden.

De caravan is voorzien van een zitbank met eettafel, 2 slaapkamers, een badkamer en een keuken.

Een sta caraven heeft zo z’n charmes, maar je moet zeker niet negatief ingesteld zijn.

Zo is alles klein, krap en simpel uitgevoerd.
Onze caravan kraakte als je naar de keuken liep.

De bedden waar vrij eenvoudig, een houden bed frame met een dun matrasje erop, de eerste nacht was dit erg wennen.

De isolatie is zeer beperkt, dus het kan in de avonden en nachten binnen wat fris worden. Gelukkig hebben ze dit opgelost met het plaatsen van een gaskachel, waardoor je het heerlijk op temperatuur kan stoken.

Het zwem paradijs

Op het park bevind zich een zwembad, waar je gratis naar binnen kunt als je op het park verblijft. Je kunt hier uiteraard ook een dag kaart kopen mocht je een dagje los willen zwemmen of je bezoekers hebt.

Binnen in het zwembad hebben ze een leuk peuterbad met een groot piratenship, 2 glijbanen en een aantal water spuiten.

PEUTER BAD

Sem kon zich heerlijk vermaken in het peuterbad, er waren op sommige momenten zeker 20 kinderen in het peuterbad maar er was genoeg te doen voor iedereen.

Tegenover het peuter bad vind je het “gewone” zwembad, een standaard bad waar je in kunt spelen en zwemmen. Het loopt af van 10cm tot 180cm diep.

DE DRAKEN GLIJBAAN

Direct naast het bad vind je de glijbaan in de vorm van een Draak. Een vrij leuke glijbaan voor alle leeftijden. Kleine kinderen moeten hier nog wel op schoot.

RELAXEN IN EEN LUCHTBAND

In de hoek van het zwembad hebben ze nog een korte “lazy river”, een bad waar je in een lucht band kunt liggen en door de stroming rond geblazen wordt. Ook zonder band vonden de kinderen het erg leuk om hier in te spelen. De baan is zn 30 cm diep, dus ze konden hier nog heerlijk rennen en springen.

Om in de baan te komen kun je via de trap, of met de blauwe glijbaan, waar je ook met de band vanaf mag. (Of eigenlijk moet..)

Daarnaast hebben ze ook nog een bubbelbad, sauna en turks stoombad.

We vonden het een leuk zwembad, we zijn hier bijna elke dag naar toe geweest. Het toezicht is hier erg goed, dagelijks waren er vaak zeker 5 toezichthouders aanwezig waren om alles en iedereen veilig te houden.

Het grote minpunt aan het zwembad was dat deze al om 18:00 dicht ging, hierdoor kon je niet nog even zwemmen na een dagje weg te zijn geweest.

De speeltuin

Het park heeft meerdere kleine speeltuintjes en naast het restaurant hebben ze een groot speel kasteel met een groot leeg grasveld er naast. Op dit grasveld stond ook een draaimolen en 4 trampolines waar je tegen betaling in mocht.

Het speelkasteel naast het restaurant

Het kasteel was vaak druk bezocht met kinderen. Het is een prima speelplek voor kinderen vanaf z’n 4 jaar. Om bij de glijbanen te komen moet je al goed kunnen klimmen, dus voor de kleintjes is dit te lastig.

We konden Sem wel helpen en hem naar de 2 glijbanen tillen, zo kon hij toch nog van de glijbanen af.

We zijn samen een keer van de hoogste glijbaan geweest. Deze was eigenlijk niet leuk, hij gaat heel stijl naar beneden en maakt scherpe bochten. Je zag er ook niet heel veel kinderen vanaf gaan.

De draaimolen is altijd een succes voor Zoe en Sem. We kochten voor 10 Euro 7 ritjes en zo konden ze savonds een keer mee met de draaimolen.

Springen op de trampolines kost 5 Euro voor 5 minuten.

Eten op het park

Op het park vind je ook nog een vrij uitgebreide supermarkt, een restaurant en een snackbar.

In de supermarkt kun je best een hoop vinden, zuivel, BBQ vlees, ijsjes en ook verse broodjes. Zo haalde wij elke ochtend verse broodjes in de supermarkt.

We begonnen de week makkelijk, even friet met een snack halen bij de snackbar. Dit werkte prima, maar we hebben ruim een half uur moeten wachten voor we uiteindelijk ons eten hadden. Het was er elke avond erg druk en ze stonden maar met 2 man persooneel. 1 achter de kassa en 1 achter de frituur. Wij hebben het dan ook bij deze ene keer gelaten.

Op de laatste avond hebben wij gegeten in het restaurant. Ze hebben hier een goede keus aan eten en voor ieder wat, leuke kinder menu’s met een verassing erin. Wij kozen voor een biefstuk en een sparrib, welke beide erg lekker waren. Deze werden geserveerd met friet een een half blaadje sla, wat het dan net niet mooi afmaakte.

De Bingo !

Een weekje op de camping is niet compleet als je niet mee hebt gedaan aan de bingo. Zo deden wij in de middag mee met de kinderbingo, voor Sem duurde dit nog wel te lang, maar Zoe vond het erg leuk. We wonnen zelfs een prijs !

In de avond deed Lisanne mee aan de volwassenen bingo. Tegen een uur of 11 was de laatste ronde, de finale ronde. En wie won deze natuurlijk ? Lisanne..

We wonnen de hoofdprijs van de bingo, een gratis vakantie naar vakantiepark de Berckt. We mogen dus nog een keertje terug komen !

Circus

Tijdens ons bezoek bleek dat er een Circus aanwezig zou zijn. Op de laatste avond van ons bezoek was er een eenmalige voorstelling. We besloten om hier kaartjes voor te kopen. We waren eigenlijk nog nooit naar een circus geweest met zn 4’en.

Een circus is niet meer zoals het vroeger was, en maar goed ook. Geen tijgers, leeuwen en olifanten.

Het circus bestond uit een show met honden, paarden, arcobaten en natuurlijk een clown die tussen de acts door wat leuke dingen laat zien.
Het was een erg leuke avond, ook de kinderen hebben erg genoten van de show.

Na de show werdt er buiten een schuimparty gehouden, dit vond Zoe erg leuk.

Wat vonden wij van het park

Het was op zichzelf een prima park om een weekje te verblijven. Wij bleken mazzel te hebben om aan de rand van het park te zitten. Hierdoor zaten wij best rustig, de enige last die wij af en toe hadden waren onze buren die ’s avonds wat luidruchtig konden zijn, maar dit kun je overal treffen.

We spraken andere op het park die vlak naast het restaurant zaten en waren minder te spreken over het park. Blijkbaar gaat de muziek in de avond uren vanuit het restaurant nog lekker door en dit was te horen binnen de caravan.

Het park is ruim opgezet en netjes onderhouden. Er is ook een mini-club aanwezig waar ze erg hun best doen om de kinderen te vermaken. Elke avond kun je nog mee rijden in een treintje wat een rondje maakt over het park.

Elke avond stond er wel iets op het programma, bingo’s, optredens, muziek, schuimparty’s… van alles om de menigte te vermaken.

Wat te doen in de omgeving van Venlo

De Berckt ligt pal naast de grote stad Venlo, er is een hoop te doen in de buurt en het gebied bied een prachtige natuurlijk.

FIETSEN DOOR DE NATUUR

Wij hebben een dag 2 fietsen gehuurd en zijn een stuk gaan fietsen. Na een ronde om het dorp Baarlo besloten we om naar Duitsland te fietsen, dat klonk ons wel leuk.

Na een behoordlijke tocht door de bossen kwamen we uit in een duits dorpje. We fietsen richting de kerk en vonden het centrum. Hier hebben wij heerlijk gegeten bij de lokale ijstent.

DAGJE NAAR EEN PRETPARK

Vlak in de buurt vind je attraktiepark Toverland. Wij hebben dit park zelf nog niet bezocht, omdat wij lezen dat dit vooral leuk is voor de grotere kinderen. Wij willen hier zeker een keer naar toe gaan als Sem z’n 7 jaar oud is.

Tegenover het Toverland vonden wij Mattel Play. Een indoor speelhuis voor kinderen tot 10 jaar, hier kunnen de kinderen zich wanen in de wereld van Bob de Bouwer, Thomas de trein, Brandweerman Sam en Angelina Balarina. Lees meer over ons avondtuur op onze pagina Mattel Play Sevenum

Natuur und Tierpark Bruggen

Vlak over de grens in Duitsland vonden we een kleine dierentuin met speeldtuin erbij. Dit zag er erg leuk uit voor de kinderen.

Het is een vrij verouderd park, maar opzich leuk om te bezoeken voor een halve dag. We liepen eerst een rondje langs te dieren om zo uit te komen bij de speeltoestellen.

De dieren stonden er goed bij, het is eigenljk meer een grote kinderboerderij. De meeste exotische dieren zijn de kamelen en de stokstaartjes. Maar voor de kinderen allemaal wel leuk om te zien.

In het speel gedeelte kom je eerst langs een zeer verouderde speeltuin, ouderwetse metalen toestellen. Nog steeds erg leuk om in de spelen en deden het nog prima. Leuk om te laten zien hoe de speeltuinen van Papa en Mama er vroeger uit zagen.

Naast de oude speeldtuin hebben ze flink geinvesteerd in een nieuwe speeltuin. Er staan een paar mooie speeltoestellen, omringd door de oude monorail waar je ook nog een ritje in mee kan rijden. Ook hebben ze nog een treintje van paarden waar je een rondje op mee kunt.

Al met al een leuke speeltuin, prima voor een halve dag vermaak.

Onderweg terug naar Nederland stopte we nog even bij de DM om hier heel hollands nog even goedkoop boodschappen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *