Iedere dag kwamen we een advertentie van Recreatiepark Terspegelt tegen. iedere keer zeiden we dan ook, zullen we hier eens heen gaan? Nu was het zo ver. We gaan een dagje spelen op recreatiepark Terspegelt. Helaas kon Sem door een ongelukje niet mee, dus ging ik alleen op pad met Zoe.

Recreatiepark Terspegelt ligt in Eersel. Dit is ongeveer 15 min rijden vanaf Eindhoven.

Op dit recreatiepark hoef je je zeker niet te vervelen. Wij zetten alle activiteiten voor jullie op een rijtje.

Sterrenstrand:
Een heerlijk binnenstrand waar iedereen kan genieten. Het water is lekker ondiep waardoor ook de kleinste goed kunnen spelen. Je kunt spelen in een heus piratenschip, een ondergrond doolhof trotseren, een survivelparcours afleggen of spelen aan de zandtafel. Dit alles met een aangelegd strand waar je heerlijk kunt relaxen. Hier maakte vooral de ouders gebruik van.

Ook is er bij het terras een speeltuin voor de jongste kinderen zonder water. Zo kunnen de ouders even van een hapje en drankje genieten terwijl de kinderen zich vermaken. Honger gekregen? Via een scherm kun je je eten en drinken bestellen.

Houd je er niet van om op het zand te zitten, is er ook een groot terras met picknicktafels.

Dit strand is voor jonge en oudere kinderen erg leuk. Zoe is bijna 10 jaar en kon zich hier goed vermaken.

In het zelfde gebouw vind je het diverse zwembaden:
Het bloosbad is voor de allerjongste kinderen. Een ondiep badje met diverse speeltoestellen.
Canalplay: Ook dit bad is bedoeld voor jonge kinderen, maar ook de oudere vinden dit nog erg leuk. Hier vind je kanaaltjes waar je met bootjes doorheen kan.
Hendrik’s tuimelton: hier vind je een glijbaan van 54 meter lang en direct ernaast een verwarmt bubbelbad. Dit bubbelbad kijkt uit over het binnenstrand en de glijbaan.
Ook heb je nog een rechthoekig bad met een diepte van 1,40 m. Zoe lag vooral in het rechthoekige bad met snorkelspullen en ik genoot in het bubbelbad.

Recreatieplas:
Terspegelt heeft drie recreatieplassen. In twee plassen kan je zwemmen. Overal rondom deze plassen zijn er diverse strandjes te vinden. Bij het sterrestrand vind je de kleinste plas van de twee maar
wel een onwijs leuke. Met een glijbaan in het water is er gegarandeerd waterpret. Of ga onder de ijskoude fontein door.

In de derde plas mag je niet zwemmen. Wel is het mogelijk om waterfietsen te huren. Ook loopt er een tokkelbaan over het water heen.

Suppen:
Met 2 recreatieplassen is er altijd een plek om te suppen. Wij huurde twee sup planken en besloten te suppen op de grote plas. Dit vonden wij de mooiste locatie. Heerlijk op het water middenin de natuur met enkel het geluid van vogels en ook nog een lekker zonnetje. Hier wordt je toch ontspannen van? Je kunt de sup huren voor twee uur, vier uur of de gehele dag. Wij kozen voor twee uur.

Pumptrack:
Heb jij een kleine stoere daredevil thuis? Dan is this te place to be. Neem je mountainbike of step en helm mee of huur er 1 en ga naar de pumptrack. Een leuk afwisselend parcours waar ze helemaal los kunnen gaan.

Animatie team:
Wil je even rustig een knutsel maken of juist actief doen met tokkelen of een spel spelen. Schuif aan en doe gezellig mee. ‘S avonds is er een disco en zijn er diverse activiteiten.
Wat ze doen wisseld per dag.

Wandelingen in natuurgebied Terspegelt:
Aan de overkant van recreatiepark terspegelt loop je zo door de natuurpoort de natuur in. Kies uit diverse routes en geniet van de mooie natuur.

Lekker eten:
Op het park zijn diverse plekken waar je kunt eten. Zo is er een familierestaurant de Wijde blick met uitzicht op twee recreatiemeren, snackbar lekker snacken, lekker makkeljk pizza en ijs en restaurant de keizer. Dit is een wat luxer restaurant. Bij beide kan je zowel afhalen als daar eten.
Wij aten ’s middags bij restaurant de Wijde Blick. Onder het eten genoten we van de activiteiten van het animatieteam, de zon en het mooie uitzicht. Ook het eten was erg lekker. ‘S avonds haalde we eten bij de Keizer en hielde we een picknick op het strand. Bij dit restaurant hadden we beperkte keuze ivm allergieen. Hier vonden we het eten ook minder lekker als bij de Wijde Blick.Supermarkt:
Van verse broodjes, vlees, groente en babyvoeding. Deze campingwinkel is zeer uitgebreid. Ze hadden zelfs soyaproducten. Daar worden wij blij van!Een dagkaart voor recreatiepark Terspelgelt kost tien euro.

Vind je een dag bij Terspegelt te weinig? Kies er dan voor om te blijven slapen. Huur een toffe accomodatie of neem je eigen kampeermiddel mee.
Kies je voor een rustig plekje aan het water of een leuke plek met speeltuin op het veld.
Kortom genoeg keuze en voor ieder wat wils.

Kijk op www.terspegelt.nl voor meer informatie en prijzen.

Kortom:
Wij hebben het enorm naar ons zin gehad en Zoe vraagt nu alweer wanneer we weer gaan, want het was zo geweldig leuk. Sem wil na alle verhalen van ons ook graag spelen bij het strandje. Dus een ding weten we zeker. Hier komen we nog eens terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *