Dagje uit naar Mattel Play Sevenum

PUBLISHED ON Plaats een reactie

Deze week hebben we een uitstapje gemaakt naar Mattel Play. Een indoor speelhal in Sevenum, Limburg. We vonden dit park toevallig in de buurt van onze camping. We vonden hier geen folder van bij de receptie van het park. Als je in de buurt ben is dit zeker een leuke activiteit voor een halve dag. Zeker bij een dag slecht weer is dit een prima indoor uitje.

SEC

Het Mattel Play centre is onderdeel van een groter entertainment centrum, ze noemen de de Family Entertainment Center Sevenum, of SEC Sevenum. Het ligt tegenover het bekende park Toverland.
Binnen dit centrum vind je ook activteiten voor de oudere kinderen of volwassenen en meerdere restaurantjes.

In het Mattel Play center kunnen kinderen tot 10 jaar genieten van hun favoriete Mattel figuren. Je vind hier momenteel:

  • Bob de Bouwer
  • Angelina Balarina
  • Brandweerman Sam
  • Thomas de Stoomlocomotief

Is jouw kleine gek van deze figuren dan is dit een erg leuk park om naar toe te gaan. Elk figuur heeft zijn eigen gebied waar een aantal attributen staan vanuit de TV Serie.

Mattel Play

Bij binnenkomst heb je kluisjes waar je je spullen in kwijt kan, hiervoor hoef je alleen 5 euro borg te betalen die je later dus weer terug krijgt.

Je komt vervolgens als eerste binnen bij de eetzaal. Hier staan tafeltjes en is een bar waar je eten en drinken kunt bestellen.
Rondom de eetzaal vind je alle gebieden van de figuren, een groot TV scherm en de toileten.

Elk karakter heeft zijn eigen gebied waar je herkenbaren plekken vind uit de serie een ook levensgrote voertuigen waar de kinderen in kunnen spelen.

Angelina Balerina

Dit is de eerste ruimte die je tegen komt. Angelina is een muis die aan balet doet. De kinderen kunnen in deze ruimt de dansstudio betreden en een tutu jurkje aantrekken. De dansruimte heeft een grote dans spiegel, net echt !

Daarnaast heb je hier nog een klein podium waar de kleintjes kunnen optreden.
Hier naast kun je bloemen plukken/planten en staat er een prieeltje waar een aantal muziek instrumenten lagen.

Meet and Greet met Angelina Balerina

Bob de Bouwer

De volgende ruimte is die van Bob de Bouwer. Bij binnenkomst staat er een zeer mooie “Scoop”, een van de werktuigen van Bob. De kinderen kunnen hierin zitten en lekker sturen.

Verder kun je in de Bob ruimte verkleden als Bob, een sandwich maken, muurtjes bouwen van “bakstenen”, graven met een graafmachine, rijden met een kruiwagen en nog veel meer spelletjes.

Wij vonden dit een erg leuke ruimte voor de kinderen om lekker te ontdekken en zich te vermaken.

Brandweerman Sam

De ruimte van Brandweerman Sam is opgedeeld in meerdere gebieden. Bij binnenkomst vind je een allereerst een muur waar genoeg brandweerhelmen hangen om van iedereen een brandweerman te maken!

Loop je de eerste ruimte binnen dan zie je hier direct een grote brandweerwagen. Hier mogen de kinderen in zitten, aan de zijkant van de brandweerwagen vind je brandweerslangen, knopjes en hendeltjes.

Naast de brandweerwagen hebben ze de supermarkt nagebouwd uit de serie, een huis waar de kinderen in kunnen en via een brandweerpaal naar beneden kunnen glijden, of uit het raam springen op een groot kussen.

In een kamer verder vind je de waterscooter van Sam, zijn brandweerboot met echte water kanonnen en een grot.

Thomas de Stoomlocomotief

Als je denk dat je het meeste gezien hebt kun je nog naar boven. Op de eerste verdieping vind je het gebied van Thomas, welke veruit het grootste is van allemaal.

Welkom op het eiland Sodor

Bij Thomas kun je zitten in een van de 2 treinen. Thomas zelf en nog een rode trein.

Ze kunnen zelf spelen met kleine treintjes, kaartjes verkopen bij de kassa, zelf rijden in kleine treintjes, rangeren op de draaischijf, springen uit Harold de helicopter in een ballenbak en glijden vanaf Cranky de kraan.

Hier naast zit ook nog de kolenmijn waar de kinderen kolen in de bak kunnen gooien of springen tussen de “kolen”.

Sem vond het Thomas gebied het allerleukst en persoonlijk vond ik dit ook. Alles ziet er erg goed en netjes uit. Het was vrij druk maar de kinderen verdeelde zich goed en je had weinig last van elkaar.

Rolschaatsen

Op de eerste verdieping kunnen de kinderen ook rolschaatsen, je kunt hier rolschaatsen lenen om op een soort ijsbaan te kunnen schaatsen.

Lego bouwen

Er zit ook een groto lego afdeling, hier kunnen de we oudere kinderen een bouwwerk maken aan een van de vele lego tafels.
Ook zijn er een aantal tafel waar de kinderen hun eigen vlog kunnen maken en hun lego bouwwerk laten zien.

Meet en Greet

2 keer per dag, om half 12 en om 1 uur is er een meet en greet met een van de karakters. Het is een verassing wie er komt, ze roepen dit enkele minuten van tevoren om.

Onze indruk

Onze algemene indruk van dit park is zeer goed. Het park is in 2018 opgezet, alles is nog erg nieuw en ziet er degelijk gebouwd uit. Alle attributen en voertuigen zien er ziet goed, sterk en vooral schoon uit.
De toileten waren schoon en netjes.

Wij hebben geen eten besteld bij de bar, dit kan wel, ze hebben een keuken waar je allerlei lekkers kunt bestellen tegen normale catering prijzen.

Wij kochten een ran ranja met 4 bekers voor 4 euro. Niet perse goedkoop voor wat siroop en water, maar best betaalbaar.

Giftshop

Als je eenmaal het play center verlaat kom je uiteraard terecht in een giftshop. Hier kun je voor een green screen op de foto met je favoriete karakters. In de shop vind je speelgoed, DVD’s en vanalles van de Mattel karakters.

Toegangsprijs

Je kunt de kaartjes het bestel bestellen via hun website. https://www.mattelplaysevenum.nl/tickets deze zijn net iets voordeliger dan aan de kassa.

Via de website betaal je
– 8 Euro voor kinderen van 2 – 10 jaar
– 4,25 Euro voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen
Kinderen tot 2 jaar zijn gratis.

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen waren wij 24,50 kwijt.

Openingstijden

De openingstijden moet je goed bekijken voor je gaat. Het park is normaal gezien geopend van 9:00 – 14:00 en wat langer op woensdag en vrijdag.

In de school vakanties hebben ze vaak ruimere openingstijden en ook bij slecht weer blijven ze soms langer open. Dit geven ze allemaal netjes aan op de openingstijden pagina van hun website.

Je kunt je hier makkelijk 3-5 uur vermaken, als je kinderen wat ouder zijn kun je ze vrij laten spelen. Als je kleinere kinderen hebt waar je achter aan moet rennen ben je er zelf wel na een aantal uur op uitgekeken 

Video indruk

Om een indruk te krijgen van het park hebben wij onze foto’s en videos in een video verwerkt.https://www.youtube.com/embed/NFmO4Z-3Gvc?version=3&rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=nl&autohide=2&wmode=transparent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *