Begin September gingen we een dagje naar de dierentuin. Met de kaarten van de Albert Heijn kregen we het 2e kaartje gratis. Zoë nam nog een vriendinnetje mee en Sem was gratis.

Vanuit Barendrecht waren we er binnen 50 minuten en de parkeerplaats (kosten 4 euro) is op 2 minuten lopen.

We waren er rond half 10 en het was nog erg rustig. 

Als je de dierentuin binnenkomt is het even zoeken waar je als eerste moet kijken maar ze hebben de hokken cijfers gegeven en die vind je weer terug op het plattegrond. Zo zie je alle dieren!

Zoë wil graag naar Australië voor de koalabeer en die zat al in het 3e hok die ze zag dus dat begon al erg goed. Iedere dier werd enthousiast bekeken en de kinderen vonden het erg leuk.

We gingen naar de presentatie van de zeeleeuwen en de olifanten. Bij de Olifanten legde ze alles goed uit, wel meer aan de volwassenen gericht dus de kinderen snapte er vaak niet veel van.  De dieren hebben een klein buitenverblijf en daarom mogen er maar 2 mannetjes verblijven en als ze een bepaalde leeftijd hebben moeten ze naar een andere dierentuin met meer ruimte.

Bij de zeeleeuwen waren er veel te veel mensen binnen. De trappen, vloeren en ieder gaatje zat vol met mensen. Je hoorde iedereen erover klagen. We zagen daardoor ook niet heel veel en ook was het niet goed verstaanbaar, erg jammer.

We liepen langs de gorilla’s terwijl ze eten kregen maar dat vonden de kinderen niet heel interessant en liepen liever door naar andere dieren.

Ook hadden ze een hoek gemaakt (de vlindertuin) waar oud Hollandse spellen gespeeld konden worden, de zweefmolen, hindernisbaan en knutselen.  Alles is in het thema van vlinders. Hier vermaakte de kids zich al een uur. Een leuke onderbreking en even wat anders dan diertjes kijken.

Het leukste was dat je stempels kon verdienen en daarmee kreeg  je een vlinder diploma.

Rond 5 uur waren wij (Nico en ik) er wel klaar mee maar de kinderen hadden nog wel langer willen blijven.

Wat vinden wij van het park:

Het park is mooi aangelegd en vriendelijk personeel. Wel vindt ik de hokken van de dieren erg klein maar dat is vaker helaas met een stadsdierentuin.

De toiletten en verschoonruimtes zijn erg schoon.

Wij hadden zelf eten meegenomen maar ik zag mensen met salade, pasta, friet en groente lopen dus het aanbod ziet er heel divers uit.

Bij de uitgang zit een winkeltje waar je nog een leuk souvenir kan kopen, er is in alle prijsklasse iets te vinden. Bij ons kozen de meiden een giraffen masker van wel 1,50.

We sloten de dag af bij de Macdonalds en de kinderen vielen daarna al heel snel in slaap.

Het was een geslaagd dagje weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *