Het Sarawak Cultural Village is een dorp wat na-gebouwd is om te laten zien hoe de verschillende stammen vroeger leefde in Sarawak. Het is een museum en zeer toeristisch.
2 keer per dag hosten ze ook een dansvoorstelling waar ze de lokale dansen laten zien afgewisseld met wat komische acts.  

Het park is een leuke activiteit en je kunt hier prima een halve dag besteden. Gezien het wel een uur rijden vanaf Kuching is wordt een daarmee bijna een dag uitje.

In dit museum leer je de diverse stammen hun gewoontes kennen die in Sarawak leven. Je kunt de huizen bekijken, deelnemen aan diverse workshops en hun eten proeven, de meeste huizen bieden wel een act aan of hebben eten bereid. Houd er rekening mee dat je overal extra voor moet betalen. Het huis bezoeken en kijken is gratis.

Bij de ingang krijgt iedereen een paspoort waarop je bij iedere stam een stempel kunt zetten. Dit vonden onze kinderen erg leuk en op deze manier wisten ze ook welke stam ze nog moeten bekijken.

Het dorp is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Tickets kosten voor volwassenen RM60 en voor kinderen RM30 (tot 6 jaar gratis). De tickets zijn bij de ingang te koop.
Bij de tickets inbegrepen is ook de dansvoorstelling, deze vindt twee keer per dag plaats, om 11.30 en om 16.00.
LET OP: Na de show van 16.00 zijn er geen kinderactiviteiten meer te doen! Doe deze dus voor de show. De beste tijd om de park te bezoeken is vroeg na opening, het is er dan nog redelijk rusten en zo kunnen je de huizen in alle rust bekijken. Let wel op de tijd want je wilt de show van 11.30 dan niet missen. Na de show bezochten wij nog een aantal huizen die we nog niet gezien hadden en vertrokken weer.

TIP: Neem contant geld mee! Je kunt bij iedere stam eten kopen, kinderen kunnen zich verkleden er zijn handgemaakte souvenirs te koop. 

Wij hebben ons laten afzetten en ophalen door een Grab chauffeur, we hebben deze niet laten wachten en gokte erop dat er een Grab chauffeur in de buurt zou zijn op de terug weg.

Zeker als je in de ochtend gaat heb je in het begin van de middag wel een redelijke kans een taxi terug te vinden die al op de parkeerplaats staat.

Wij hebben deze dag ook in een Video verwerkt, bekijk hier onder wat wij gezien hebben in het Cultural Village

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *