Na 2 jaar corona, een relatie breuk en een verhuizing achter de rug en nog 1 in het vooruitzicht hadden we alle drie de behoefte aan rust, andere omgeving en vooral zon.
In de herftvakantie vlogen we dan ook voor het eerst met zijn drieen naar Kos, Griekenland.
We keken er erg naar uit en de kinderen hadden ook wel gezonde spanning. Want ook al hadden ze aardig wat vlieguren erop zitten dit konden ze zich niet echt meer herrinneren. Na het opstijgen was het weer vertrouwd en genoten we van de mooie uitzichten.

Het hotel
We verbleven in hotel Labranda marine aquapark resort op basis van all inclusive. Het was een gigantisch resort die gevuld was met 80% nederlanders. Dit was voor de kinderen wel erg gezellig. De kamer was erg ruim en we hadden een lekker balkon. De bedden waren wel erg hard dus rugpijn gegarandeerd.
Het hotel heeft 3 zwembaden. een aldult only, een golfslagbad en en redelijk ondiep bad met allemaal glijbanen. In het bad met de glijbanen zijn we 1 keer geweest. de kinderen vonden het golfslagbad veel leuker.

Het restaurant was een lopend buffet. Wij aten alleen sochtends en savonds in het hotel mits we niet op excursie waren. Het eten was vrijwel iedere dag hetzelfde maar er was heel divers eten en daardoor kon je iedere dag iets anders en erg gevarieerd eten.
Bij het zwembad is een soort snackbar waar je patat en grieks vlees kan halen. Het aanbod verschild per dag.
Daarnaast heeft het hotel nog een ijswinkel op het park staan maar dit is niet inclusief.

Ook aten wij een avond op het dak van het hotel. Hier vind je twee a la carte restaurants. Bij onze reservering kregen we een driegangen maaltijd kado. je mocht kiezen tussen Italiaans en Grieks.Wij kozen voor Grieks en het was echt onwijs lekker.Zelfs de kinden zaten te smullen van onbekende gerechten en dat zegt iets.

Ook beschikt het hotel over een autoverhuur en een bureau om excursies te boeken.
Ook is er een spa in het hotel. Hier bieden ze naast behandelingen voor volwassenen ook een behandeling voor kinderen aan. Zo kan iedereen genieten en als je net als ik alleen op reis ben met je kinderen is dit echt een geweldige oplossing. Helaas toen wij wilde boeken was dit al helemaal volgeboekt.

Huurauto
In de omgeving van het hotel is niets op loopafstand. Daardoor besloten we op dag 2 een auto voor de gehele week te huren. Dit kon in het hotel en de auto stond daar op parkeerplaats klaar de ochtend na het boeken. Ook inleveren deden we direct in het hotel. Dit werkt superfijn.

We kregen een splinternieuwe kia picasso. Wat reed die auto fijn. Autorijden in Kos ging heel relaxed. De mensen rijden vriendelijk en wachten geduldig ( op een enkeling na) als je aan het zoeken bent.

Voor Sem boekte we een stoelverhoger erbij. Ook deze was van goede kwaliteit en zag er als nieuw uit.

Wij betaalden voor een week 250 euro all inclusief (allrisk verzekerd). Als je dit vanuit Nederland boekt kan dit een stuk goedkoper.

De omgeving
De omgeving van het hotel was niet heel bijzonder. Er was niets op loopafstand en het was best afgelegen. Het lag aan het strand maar dit was meer een betonnen balkon met wat zand. Ook moest je vanaf een trap de zee in. Dit vond ik niet fijn met kinderen vandaar dat wij hier nooit geweest zijn.
Voor ons is dit geen probleem omdat wij een huurauto hebben. Wil je geen auto dan is er een bushalte op 5 minuten lopen die je naar kos stad rijd.
kos stad is ongeveer 10 a 15 minuten rijden vanaf het hotel. en op 4 minuten rijden kom je op de rondweg met diverse winkel en supermarkten.

Wij hebben de volgende dingen bezocht in onze week:
Plaka forsest: bos waar honderen pauwen en katten leven. Dit bos is in de buurt van Paradise beach en hierdoor heb je maar een kleine omweg. Heel leuk voor een tussenstop. Ga picknicken in het bos en maak een korte boswandeling.
Tip neem wel iets van water en ontsmettingsmiddel voor je handen mee.

Embros therme nature:
Deze natuurlijke waterbron ligt direct verbonden met de zee. Het water in de bron is ongeveer 40 graden en het is 70 cm diep. Ik en Sem vonden het heerlijk en Zoe die vond het veel te warm en weigerde erin te gaan. In de bron genieten de mensen van het warme waren en maken gezellig een praatje met elkaar.
Wij waren met de auto. deze parkeerde we boven bij het restaurant en liepen naar benenden. Met de auto kan je niet naar beneden. Met de fiets kan het het wel maar het is erg steil ( en je moet ook nog omhoog) en veel losse steentjes, waardoor wij het niet aanraden.
note: het stinkt er onwijs naar zwavel, dit is vergelijkbaar met de geur van rotte eieren. Als je uit het water komt ruiken je haren, kleding en lichaam hier ook naar. Houd hiermee rekening met de planning van de dag.


kos stad: We wandelde langs de haven en door het centrum. We bekeken wat winkeltjes, een indoor marktje. helaas was er een heel deel van het centrum afgesloten vanwege een wielerwedstrijd. Hierdoor konden we een hoop wat we wilde zien niet zien.
Wat een gezellig sfeertje, aardige mensen gezellige muziek en heerlijk eten,drinken en ijsjes.


Dagtocht naar Nisyros: We werden met de bus opgehaald en naar een haven gebracht. Hier stapte we op de bood en vaarde we naar Nisyros. Daar hadden we een korte stadstour en konden we iets eten. Vervolgens werden we met een bus naar de vulkaar gereden. We daalde de berg af en liepen door de krater. langs de zijkanten hoorde we het lava stromen en was het ook warm, daar kleurde de stenen groen. Hierna gingen we weer met de bus terug en was er nog tijd om het dorp verder te bekijken of te eten. Daarna vaarde we weer terug.Deze excursie duurt ongeveer 6 uur. Helaas kan je niet zelf naar het eiland.


Asklepepieion: archeologische opgravingen van de medicijnschool van Hippocrates. Griekse arts en grondlegger van de geneeskunde van nu. de medcijnschool bestond al 2400 jaar geleden. De kinderen vonden dit geweldig en heel interessant. Ze bekeken alle stenen, ontdekte tekeningen en fantaseerde erop los hoe het eruit gezien zou hebben.

snorkelexcursie met Nemo
Met de nemoboot vertrekken we vanaf de haven vanuit kos stad en varen naar het eiland……. Hier wordt de boot stilgelegt en is er mogelijkheid tot snorkelen. Ik ga met de kinderen het water in. Zoe vind het fantastisch en gaat direct opzoek naar vissen. Sem hangt huilen aan mij. Hij vind het maar niks. De zee is koud en eng en is bang voor wat er onder water leeft.
Maar zo stoer als hij is heeft hij het 10 minuten volgehouden zodat zijn zus even kon snorkelen.

mooiste stranden:
paradise beach: fijn zandstrand. weinig of kleine golven en lang ondiep. Hierdoor ideaal met kleine kinderen. Er is een Horeca ( erg lekkere broodjes en patat) en toiletten. Wij zijn hier 3 keer naartoe gereden (30 minuten rijden van het hotel)
Enige nadeel vond ik dat er steeds vrouwen kwamen voor massage aanbieden en ook best dwingend waren.

agios stefanos beach:Dit strand vonden wij echt geweldig. Er is geen horeca en ook geen toiletten maar bij dit strand heb je vlakbij het strand een eilandje waar je naar toe kan snorkelen of varen. Helaas was het met sem op mijn rug tever om te snorkelen dus wij hebben een waterfiets gehuurd om ernaar toe te varen.
aan de overkant kan je de bel luiden van de kerk en daarnaast de rots beklimmen. Tip neem schoenen/waterschoenen mee. De afdaling was glad op slippers en zonder slippers deed het pijn aan je voeten. Daarnaast zijn er naast het strand opgravingen te vinden. dit is erg leuk om doorheen te lopen.
Tip: neem water/eten/parasol mee want hier is geen schaduw

We hebben onwijs genoten van onze vakantie naar griekenland. Zelf houd ik niet van all inclusief maar dit was zo een mooie prijs dat de vakantie op basis van logies veel duurder zou uitkomen dan dit. Ondanks de ligging, slechte bedden en het slechte strand bij het hotel zou ik toch dit hotel aanraden. De sfeer, de lieve mensen en de leuke shows in de avond waren geweldig na een dagje excursies voor de kinderen. Ook waren er veel Nederlanders waardoor de kinderen veel vrienden hadden en wij iedere avond bij een ander gezin aan tafel zaten. Hoe gezellig!

Kos vanuit de lucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *